Skip to main content
skip to Main Content
Support: 22 40 28 00 akan@akan.no

Vi vil gjerne fortelle deg litt om dataspill i Norge. Lurer du på hva Erna Solberg spiller på flyet? Eller hvordan vi kan skille mellom engasjement og problemspilling? Har du selv, noen i familien din eller kanskje en kollega behov for råd eller hjelp til å håndtere forholdet til spill? Finn ut mer her.

De fleste spiller en eller annen form for dataspill. Noen bruker noen få minutter innimellom på småspill på telefonen sin, mens andre har dataspill som sin foretrukne form for underholdning og avkobling og bruker betydelig med tid på aktiviteten hver eneste uke.

Les mer om dataspill i Norge

Hvis vi kun leser om dataspill når de slås opp som helsestoff på førstesidene av avisene kan vi lett få inntrykk av at mye bruk av spill vil føre til sykdom og avhengighet. Dette er ikke riktig. De fleste som spiller gjør det fordi spillene er en berikelse i livet, som tilfører noe positivt. Et lite mindretall har likevel et forhold til spill som kan karakteriseres som problematisk, og i noen tilfeller som en avhengighet.

Les mer 

Sover du nok? En voksen person trenger vanligvis 7-8 timer med søvn hver natt. Noen klarer seg med litt mindre, mens andre trenger mer. Tenåringer trenger ofte betydelig mer, gjerne 10 timer per natt.

For lite søvn har en rekke uheldige effekter, som problemer med læring, hukommelse, humør og reaksjonsevne.

Les mer om søvn

Er du bekymret for noe angående ditt eget eller noen du kjenners forhold til penge- eller dataspill?

Les mer om hvor du kan få hjelp

Back To Top